I'm thinking....estic pensant....us explicaré les meves aventures i desventures, més ben dit les nostres.

Translate

martes, 10 de diciembre de 2013

HANOI: La capital de Vietnam

Un cop entrat en contacte amb la cultura vietnamita, i quedat sobtats per la diferència cultural tan gran, hem començat a buscar els trets mės caracteristics de Hanoi.

Cal dir que no ha sigut un dels nostres principals objectius, ja que de moment el que hem volgut és que l'inici del nostre viatge fos de manera molt relaxada. 

El que hem pogut observar ės que la ciutat, o més ben dit el casc històric té una energia i vitalitat desbordant.

Veiem que a qualsevol hora el trànsit de motos, i en menor mesura de cotxes, no para, fet que fa que notem l'elevada polució.


Les motocicletes són el mitjà de transport més popular emprat pels vietnamites, arribant a carregar coses inimaginables al darrera.

El primer dia quan anàvem caminant pels diferents carrers de l'Old quarter (el centre) ens vam adonar que tots els petits negocis del mateix carrer eren iguals. Després no se on vàrem llegir que pel que es veu, que des de la revolució es van establir els gremis a cada carrer i tots els del mateix gremi s'havien de situar en aquells carrers. A dia d'avui encara continua al casc històric de la ciutat i a bona part dels seus voltants.

També hem notat que a les zones turístiques o freqüentades pels turistes hi ha un bon grup de "serveis" als turistes (mototaxis, triciclestaxi, taxis...), que de forma molt amigable se t'acosten per ajudar-te i desprès et volen portar per uns quants dòlars , o dongs vietnamites, de més.... i si no vols encara es fan els ofesos.
Per aquest sector un turista és un bitllet de dòlars amb potes.

El trànsit a tot arreu és caòtic, no es respecten els semàfors, la gent va en contra direcció, les motos van per sobre les voreres, però sortosament no s'acostumen a veure accidents, tenen un forma peculiar però ben simple per evitar-los....tocar el clàxon, així s'avisen...és com dir " ei vigila que vinc!" i tampoc van a gaire velocitat.
En el temps que portem aquí hem vist un parell de petits copets i és bastant curiós: topen dues motos, o bicis..., s'aixequen de terra ràpidament i marxen sense dir ni "mu". Ben bé igual que al nostre país eh!?

"Xiringuito" de marisc al carrer.

Arribada a Hanoi, vam agafar unes motos taxis per a que ens apropesin a l'hotel. 
  Com es pot veure estava plovisquejant una mica...i no teniem ni idea de com era el trànsit a Hanoi.

Hanoi de nit on es pot veure "l'ambientillo" de la gent als carrers més centrics.

La Judit saborejant el plats més típics a Hanoi. Pho Gà (sopa amb verdure, fideus d'arròs i pollastre)

Un tècnic arreglant un "problemilla" elèctric.

El mausoleum del tan venerat Ho Chi Minh, que va liderar l'alliberació del país en contra del colonialisme francès a mitjans del segle XX.

   Una instantània de l'espectacle de les marionetes dins de l'aigua. No us ho perdeu!!!! Mano de santo contra l'insomni.

L'interior d'una pagoda. On hi ha figures de Buda per tot arreu.

     Uns vietnamites (no ens feu dir els noms) súper macos que ens van ajudar a poder     agafar l'autobús públic (cosa complicada sense coneixements de la llengua). Moltes     gràcies!!!! La Judit com sempre fent amics!!!!
    PD: hem compovat que, en general, a la joventut vietnamita els hi encanta fer-se           fotos amb occidentals.

24 comentarios:

  1. Vinga nois ! així m'agrada menjant al carrer ! Quan veieu una pista d padel m'ho dius... he he...com a molt esquaix...
    a disfrutar !
    ah ! a la base ens estant colocant finestres : se hizo la luz !

    Cuideu-vos
    Joan

    ResponderEliminar
    Respuestas
    1. Bones Johan!!!! Com va el padel!!!! Es pero que bé. Jejeje
      Primerament mengem al carrer perquè és un viatge a baix presupost i com no menjar al carrer surt més econòmic i a part que així tastem el menjar de la gent de la zona més autèntic. A vegades ens posen cada cosa que pa que....
      Aquí com a molt he que he vist de moment son algunes pistes de tenis i no se'ls veu gaire posats....la veritat.
      Molts records per tots i a veure quan torni si ja s'han acabat les obres. A veure si passa com a la Sagrada Familia.....

      Eliminar
  2. Hola Judith i Miquel :) Ja vec que us esteu pasant molt be! Disfruteu molt de aquesta experiencia ja que podeu feru ara :) Les fotos molt maques! Bueno que segiu disfrutant. Petonets i records :) Gemma Subirana

    ResponderEliminar
    Respuestas
    1. Hola Gemma!

      Moltes gràcies!!! Igualment us diem, disfruteu vosaltres també del piset, que segur que hi estareu molt bé!
      Petons!

      Eliminar
  3. Epppps!!!!! nois.... veiem que esteu en perfectes condicions..... jaja!!!! El pròxim cop que facis una foto a sobre d'una moto...... obre els 2 ulls!!! jaja!!!!

    A disfrutar!!!!!

    ResponderEliminar
    Respuestas
    1. Holes guapos! Home és que tancava els ulls perquè em feia por anar en moto amb aquells fitipaldis!....je,je...... no és que era complicat així plovent i en moviment!
      Cuideu-vos!

      Eliminar
  4. Hola guapos!!!! Que stil la Judit amb els palillos., "os veig molt integrats " aveure quan os veiem sobre una moto, diuen que hi a mes motos que formigas..Miquel no sigus tímit surt una mica més jiji!!
    Mai m'habia interessat tant aquets país seguiu així, la redaccio...un(10) ho diu la..

    Tieta..>Pe.
    Un ptó.


    ResponderEliminar
  5. Gràcies tieta! Ens ànima això de tindre seguidors! El Miquel el porto de fotògraf per això no surt tant...però ja tindrà temps de sortir ja!
    Petons!

    ResponderEliminar
  6. Siiii avui es el primer dia! :) us desitgo unes bones festes! Petonts Gemma

    ResponderEliminar
  7. Petonetsssss! Me n'alegro que estigueu bé, felicitats per la experiencia. Judit la meva mare va tornar ja, et dona records.
    Cuideu-vos, petonetsss.
    Mary Elena

    ResponderEliminar
    Respuestas
    1. Gràcies Mary Elena! Espero que també estigueu igual de bé i li dones molts records també per la teva mare que segur que aquests dies la trobaràs molt a faltar, tens la sort també de tenir una bona familia política que segur que fa que ho portis millor!
      Bon Nadal!
      Petons!

      Eliminar
  8. Bon nadal parella, us volia fer arribar un parell de barres de torró, però no sé com fer-les entrar a l'ordinador, he provat totes les disqueteres i tots els dispositius que s'obren però no hi ha hagut manera, ja saps Miquel que la meva informàtica és força limitada, ho sento!!! Res que passeu unes bones festes i entrada de 2014, aquí on esteu deu ser l'any de la sargantana, el mico o alguna cosa així!! Salut i una abraçada molt forta!!! Ah Miquel t'havies d'haver emportat la moto al viatge!!!!!!!!

    ResponderEliminar
  9. Bon nadal i feliç any nou a tu i als teus!!!
    Aquest any no hem pogut fer parella per nadal, però no passa res, ja en vindan més!!!!
    Quina llàstima lo dels turrons!!!! amb lo bons que estan. Aquí lo més semblant a estar a casa ha sigut que vàrem conèixer uns españols i vam celebrar el nadal amb unes bones truites de patates!! Dels turrons ni parlar!!!!
    Que bé m'agues anat tenir la moto, ja que el lloguer són entre 5 i 10 Dollars, un dineral!!!!.
    Ara sóm a Cambodja. a una illa anomenada Koh Rong, al sud de Vietnam.
    Bé qualsevol dia anirem actualitzant el blog però de moment estem molt enfeinats amb la recerca d'informació cap a nous destins!!!!
    Salut i una abraçada ben forta!!!!

    ResponderEliminar
  10. Bon any parella!!!
    Quines fotos més xules!! I vosaltres molt guapos...el Miquel amb cara de velocitat, però tant es, així son més naturals, jaja.
    Bé, tindrem paciència amb les entrades al blog, aixó vol dir que podrem disfrutar de més imatges i explicacions maques.
    Un petonàs gegant per tots dos!! Disfruteu moooolt!!
    Raquel

    ResponderEliminar
  11. Este comentario ha sido eliminado por el autor.

    ResponderEliminar
  12. Nois, hi ha un comentari eliminat(estava repe)...problemes informàtics...sorry i petons!!

    ResponderEliminar
  13. Ueiiiiieieieieieieiiie!!!! Primer de tot Feliç 2014 per allà on pareu i mira que en sou de "cabronets"!!! quina enveja que em foteu.
    Espero que hagueu disfrutat les festes amb espanyols o amb vietnamites o amb budes, tot i que aquests últims molta conversa ho dubto. Us felicito pel viatge (us recordo "cabronets", quina enveja), pel blog informatiu/diari de viatge, que alhora serveix per odiar-vos una miqueta i per les fotos publicades...m'encanta la del tiu del pal d'electra...bé la resta també però aquella la trobo brutal hahahaha. La de la Judit al mig del trànsit jugant-se la vida no està gens malament i que dir de la fotografia on sou models de l'últim crit en cascos de seguretat...la mar de monos tots dos...i la teva cara Miquel...sense preu hahaha.
    Bé us diria tantes i tantes coses, que ho deixo aquí!!! Seguiu informant i enviant imatges que amb això això us odiaré una miqueta més cada dia...Que ho disfruteu parella.

    Salut.
    Rome (Josep Romera)

    ResponderEliminar
    Respuestas
    1. FELIÇ ANY NOU PER A VOSALTRES TAMBÉ!!!
      Pel que fa a l'actualització del blog és una cosa que tenim pendent. Només tenim una tablet i quan no hem de buscar informació, hem de llegir o descarregar fotos, (o el Miquel mirar el Crackòvia o Polònia...) Però segurament aviat anirem fent més entradetes. De moment el viatge va molt bé. Adaptant-nos al nou estatus de viatgers "professionals" , que encara que no ho sembli no és tan fàcil, ara ens comencem a acostumar i ha agafar-li el tranquillo.
      En aquests moments estem a Cambodja. A Siem Reap concretament i hem visitats els temples d'Ankor Wat, una passada... Les festes de nadal les hem passat a una illeta amb uns quants Espanyols. Hem conegut a l'Hugo un noi de Ciudad Real que mentres estavem a la illa va inagurar un Restaurant Guesthouse "Aishia".
      Bé no us avançarem més informació que sinò no tindrem res a explicar al bloc....

      Esperem que per allà estigueu bé també!

      Una abraçada per tú i per la Raquel de tot cor de part dels dos!!!

      Eliminar
  14. Hola chicos que tal ,haber si colgais mas fotos que estamos deseando ver mas cosas ,ya que no podemos disfrutarlas con vosotros las miraremos ,con caras de envidias .a la seguir disfrutando.besossss

    ResponderEliminar
    Respuestas
    1. En breve colgaremos otra entrada, que nos hemos encantado con eso de movernos tanto de un sitio para otro, mochila para arriba mochila para abajo.... además hacemos un montón de fotos y tenemos que seleccionarlas pero entre viajes, visitas y explorar calles y callejuelas estamos en ello.
      Gracias! Besos para vosotros también!

      Eliminar
  15. Hola judit!! Que pasada lo que estais viviendo!!! Me dio tu madre el blog para que te siguiera y esta muy bien!! Recuerdos un besito

    ResponderEliminar
    Respuestas
    1. Hola Judith!!!

      Si la verdad es que es toda una experiencia....otro mundo! Gracias por acordarte i escrivirnos un comentario, siempre hace ilusión tener noticias de los de casa!

      Besos!!!

      Eliminar
  16. Si, a sobre resultarà que aneu estressats.
    Turistes!!
    ;-D

    ResponderEliminar

Podeu deixar els vostres comentaris o dubtes, mirarem de respondre el més aviat possible. Gràcies!!!